Prototypen

Senior UX designer og kreativ front-end utvikler med høy forretningsforståelse. Bosatt i Oslo.

kontakt@prototypen.no
+47 9555 9666


NO EN
Senior UX designer i Oslo – Axel Ferdinand Giæver – Senior UX designer i Oslo – Axel Ferdinand Giæver / Prototypen
Axel Ferdinand Giæver – Senior UX designer i Oslo – Axel Ferdinand Giæver / Prototypen
Axel Ferdinand Giæver
Senior UX designer i Oslo

kontakt@prototypen.no
+47 9555 9666
LinkedIn

Dette er meg. Jeg bruker ikke engang briller.

Jeg startet min kreative karriere som 16-åring da jeg fikk jobb som sommervikar i reklamebyrået til fattern. Når de andre ansatte var på ferie, fikk jeg ansvaret for å lage annonser, brosjyrer, visittkort, årsrapporter og alle mulige greier som trykkes på papir.

Jeg lærte å jobbe selvstendig i tidlig alder.

Et par år senere ble jeg lei av papir og interessert i koding. Med design i hodet og kode i henda hadde jeg plutselig superkrefter! Nå kunne jeg blåse liv i designet foran meg, med bevegelse og interaktivitet. Ganske vilt.

Over de neste årene utviklet jeg kompetansen min innen front-end og lærte meg et og annet CMS (favoritten er Statamic!).

Axel er en svært talentfull UX-designer med en sterk teknisk tilnærming og en bred forståelse av alt digitalt. Han har erfaring både i sitt profesjonelle og personlige liv som gir ham en fordel i prosjekter og kundemøter; han forstår virkelig både mennesker og bedrifter.
Hillevi Røstad, Chief Operating Officer at Dekode

I 2009 begynte jeg å studere grafisk design på Høyskolen Kristiania i Trondheim, bare for oppdage at studiene gav meg lite sammenlignet med å jobbe for fattern. Jeg lærte mer på én uke på jobb, enn på 6 måneder på skolebenken. Skandale! Jeg og fattern ble enige om at det var best om jeg avsluttet studiene etter første studieår, og begynte å jobbe fulltid som designer.

Bra valg! De neste tre årene var jeg ansvarlig for alle digitale prosjekter i selskapet. Med "digitale prosjekter" mener jeg alt som skulle presenteres på en skjerm – prosjektene var vel strengt tatt ikke digitale i seg selv (om du er ute etter en "digital designer" bør du forske på AI eller noe annet avansert).

I den perioden designet og utviklet jeg mer enn 100 nettsteder, primært for små og mellomstore bedrifter.

Jeg var også ansvarlig for å kjøre digitale annonsekampanjer for en rekke kunder, og var svært tidlig ute med å bruke sosiale medier som markedsføringsverktøy.

Axel har alltid med seg den beste utgaven av seg selv på jobb. Dette sprer godt humør og motiverer de han jobber med til å levere sitt beste.
Håkon Stillingen, Product Manager at Ruter

I 2012 startet jeg som designkonsulent i Netlife Research (nå Netlife Design) hvor jeg jobbet i skjæringspunktet mellom grafisk design og interaksjonsdesign og brukte front-end kode som mitt foretrukne designverktøy. Der fikk jeg muligheten til å jobbe med et bredt spekter av digitale produkter; alt fra tradisjonelle nettsteder og nettaviser til intranett og avanserte webapplikasjoner.

Tidlig i 2017 begynte jeg i Dekode – Norges største miljø av WordPress-spesialister. Der hjalp jeg selskaper med å bygge nettsteder av høy kvalitet i WordPress og WooCommerce, herunder arbeid for Facebook, DEFA og Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon – blant mange andre.

Axel har kompentanse i skjæringspunktet mellom UX, design og frontend, noe som betyr at han er veldig god til å balansere brukervennlighet, estetikk og implementeringstid når han tar avgjørelser.
Ida Aalen, Co-founder & Chief Product Officer at Confrere

I 2018 startet jeg mitt eget konsulentselskap – Prototypen AS – hvor jeg til daglig bistår selskaper med hele spekteret innen digital produktutvikling.

Jeg holder til i Oslo, men har lang erfaring med å jobbe remote, både nasjonalt og internasjonalt. Selv om jeg for det meste gjør design og front-end, utvikler jeg nettsteder fra A til Å i Statamic CMS.