Prototypen

Senior UX designer og kreativ front-end utvikler med høy forretningsforståelse.

kontakt@prototypen.no
+47 9555 9666


NO EN
Senior UX designer, Axel Ferdinand Giæver
Axel Ferdinand Giæver – Prototypen – Senior UX konsulent, Axel Ferdinand Giæver
Axel Ferdinand Giæver
Senior UX designer

Dette er meg. Jeg bruker ikke engang briller.

Jeg startet min kreative karriere som 16-åring da jeg fikk jobb som sommervikar i min fars reklamebyrå. Der fikk jeg ansvaret for å lage annonser, brosjyrer, visittkort og annet trykt materiell mens de andre ansatte var på ferie. Jeg lærte å jobbe selvstendig i tidlig alder.

Et par år senere ble jeg interessert i koding. Jeg ble fascinert av mulighetene kode gav meg. Plutselig kunne jeg blåse liv i design med bevegelse og interaktivitet. Over de neste årene utviklet jeg kompetansen min innen front-end og spesialiserte meg innen mobil utvikling og responsivt design.

Axel er en svært talentfull UX-designer med en sterk teknisk tilnærming og en bred forståelse av alt digitalt. Han har erfaring både i sitt profesjonelle og personlige liv som gir ham en fordel i prosjekter og kundemøter; han forstår virkelig både mennesker og bedrifter.
Hillevi Røstad, Chief Operating Officer at Dekode

I 2009 begynte jeg å studere grafisk design på Høyskolen Kristiania i Trondheim, bare for oppdage at studiene gav meg lite sammenlignet med å jobbe i min fars reklamebyrå. Jeg lærte mer på én uke på jobb, enn på 6 måneder på skolebenken. I samråd med min far avsluttet jeg studiene og begynte å jobbe fulltid som designer.

De neste tre årene var jeg ansvarlig for alle digitale prosjekter i selskapet. I den perioden designet og utviklet jeg mer enn 100 nettsteder, primært informasjonsnettsteder for små og mellomstore bedrifter og digitale presentasjoner av boligprosjekter. Jeg var også ansvarlig for å kjøre digitale annonsekampanjer for en rekke kunder, og var svært tidlig ute med å bruke sosiale medier som markedsføringsverktøy.

Axel har alltid med seg den beste utgaven av seg selv på jobb. Dette sprer godt humør og motiverer de han jobber med til å levere sitt beste.
Håkon Stillingen, Product Manager at Ruter

I 2012 startet jeg som designkonsulent i Netlife Research (nå Netlife Design) hvor jeg jobbet i skjæringspunktet mellom grafisk design og interaksjonsdesign og brukte front-end kode som mitt foretrukne designverktøy. Der fikk jeg muligheten til å jobbe med et bredt spekter av digitale produkter; alt fra tradisjonelle nettsteder og nettaviser til intranett og avanserte webapplikasjoner.

Tidlig i 2017 begynte jeg i Dekode – Norges største miljø av WordPress-spesialister. Der hjalp jeg selskaper med å bygge nettsteder av høy kvalitet i WordPress og WooCommerce, herunder arbeid for Facebook, DEFA og Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon – blant mange andre.

Axel har kompentanse i skjæringspunktet mellom UX, design og frontend, noe som betyr at han er veldig god til å balansere brukervennlighet, estetikk og implementeringstid når han tar avgjørelser.
Ida Aalen, Co-founder & Chief Product Officer at Confrere

I 2018 startet jeg mitt eget konsulentselskap – Prototypen AS – hvor jeg til daglig bistår selskaper med hele spekteret innen digital produktutvikling.