Prototypen

Senior UX designer og kreativ front-end utvikler med høy forretningsforståelse. Spesialist på designsystemer og komplekse prototyper bygget med kode.

kontakt@prototypen.no
+47 9555 9666


NO EN
Senior UX designer i Oslo – Axel Ferdinand Giæver – Senior UX designer i Oslo – Axel Ferdinand Giæver / Prototypen

Dette er meg.

 – Senior UX designer i Oslo – Axel Ferdinand Giæver / Prototypen

Jeg startet min "kreative karriere" som 16-åring da jeg fikk jobb som sommervikar i reklamebyrået til fattern. Når de andre ansatte var på ferie, fikk jeg ansvaret for å lage annonser, brosjyrer, visittkort, årsrapporter og alle mulige greier som trykkes på papir.

Et par år senere ble jeg lei av papir og interessert i koding. Med design i hodet og kode i henda åpnet det seg en ny verden. Nå kunne jeg plutselig blåse liv i designet foran meg, med bevegelse og interaktivitet. Det høres litt corny ut, men det var altså slik jeg opplevde det. Siden den gang har jeg aldri hatt en kjedelig dag på jobb (nesten sant, æresord).

Over de neste årene utviklet jeg kompetansen min innen front-end og lærte meg et og annet CMS, herunder Joomla, WordPress og Statamic. Ettersom jeg liker at ting går raskt, er sistnevnte soleklar favoritt!

Axel er en svært talentfull UX-designer med en sterk teknisk tilnærming og en bred forståelse av alt digitalt. Han har erfaring både i sitt profesjonelle og personlige liv som gir ham en fordel i prosjekter og kundemøter; han forstår virkelig både mennesker og bedrifter.Hillevi Røstad, Chief Operating Officer at Dekode

I 2009 begynte jeg å studere grafisk design på Høyskolen Kristiania i Trondheim, bare for oppdage at studiene gav meg lite sammenlignet med å jobbe i reklamebyrå. Jeg lærte mer på én uke på jobb, enn på seks måneder på skolebenken. Skandale, ville noen kanskje hevde. Jeg og Geir (det er fattern) ble enige om at det var best om jeg avsluttet studiene etter første studieår for å begynne å jobbe fulltid som designer. Så ble det.

De neste tre årene gikk jeg under tittelen "webutvikler" og var ansvarlig for design og utvikling av mer enn 100 nettsteder, primært for små og mellomstore bedrifter. Jeg var også ansvarlig for å kjøre annonsekampanjer av den digitale sorten (sånn Facebook og Google Adwords og sånn).

Axel har alltid med seg den beste utgaven av seg selv på jobb. Dette sprer godt humør og motiverer de han jobber med til å levere sitt beste.Håkon Stillingen, Product Manager at Ruter

I 2012 startet jeg som designkonsulent i Netlife Research (nå Netlife Design) hvor jeg jobbet i skjæringspunktet mellom grafisk design og interaksjonsdesign og brukte front-end kode som mitt foretrukne designverktøy. Der fikk jeg muligheten til å jobbe med et bredt spekter av digitale produkter; alt fra tradisjonelle nettsteder og nettaviser til intranett og mer avanserte webapplikasjoner.

Tidlig i 2017 begynte jeg i Dekode – Norges største miljø av WordPress-spesialister. Der hjalp jeg selskaper med å bygge nettsteder av høy kvalitet i WordPress og WooCommerce, herunder arbeid for Facebook, DEFA og Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon – blant mange andre.

Axel har kompentanse i skjæringspunktet mellom UX, design og frontend, noe som betyr at han er veldig god til å balansere brukervennlighet, estetikk og implementeringstid når han tar avgjørelser.Ida Aalen, Co-founder & Chief Product Officer at Confrere

I 2018 startet jeg mitt eget lille konsulentselskap – Prototypen AS – hvor jeg til daglig bistår selskaper med det meste innen digital produktutvikling.

Jeg holder til i Oslo, men har lang erfaring med å jobbe remote, både nasjonalt og internasjonalt. Selv om jeg for det meste gjør design og front-end, utvikler jeg nettsteder fra A til Å i Statamic CMS.

Les den korte versjonen her.Behov for en senior UX designer?

Om du sitter med planer om å redesigne nettstedet ditt, eller har en lur idé du ønsker å realisere digitalt – ta kontakt.

Axel Ferdinand Giæver – Senior UX designer i Oslo – Axel Ferdinand Giæver / Prototypen
Axel Ferdinand Giæver
Senior UX designer i Oslo

kontakt@prototypen.no
+47 9555 9666
LinkedIn

Skeptisk? Sjekk referansene mine.