Prototypen

Senior UX designer og kreativ front-end utvikler med høy forretningsforståelse. Bosatt i Oslo.

kontakt@prototypen.no
+47 9555 9666


NO EN
Statamic CMS – Senior UX designer i Oslo – Axel Ferdinand Giæver / Prototypen

Statamic

Alt du aldri visste at du alltid ønsket deg i et CMS.

 – Senior UX designer i Oslo – Axel Ferdinand Giæver / Prototypen

Vi har alle vært der. De gode idéene har begynt å ta form, og de første skissene ser smashing ut. Alle er begeistret. Helt til utvikleren som er ansvarlig for prosjektet rekker opp hånda, og sier:

"Eh, jeg tror dette blir vanskelig å få til med WordPress. Hvilket budsjett har vi egentlig?"

Og hun har helt rett. Dette blir vanskelig å få til – med WordPress (eller en hvilken som helst av de andre mastodontene der ute, som Episerver, Joomla, Magento eller Drupal). I hvert fall om du ikke har lyst til å bruke brorparten av budsjettet ditt på utvikling.

Synd utvikleren aldri har hørt om Statamic.

Hva er Statamic?

Statamic er CMS'et som er vel så brukervennlig over panseret, som under panseret. I motsetning til de fleste andre CMS, som legger strenge føringer på hvordan innhold skal struktureres og presenteres, spiller Statamic på lag med både designere og utviklere. Og bare vent til du logger deg inn og får testet kontrollpanelet – mer brukervennlig blir det ikke. Og det liker vi.

Brukes Statamic i Norge?

Statamic CMS har ikke helt fått den store medfarten i Norge enda, men små og store nettsteder verden over drives av Statamic. Blant de store kan vi nevne nettsidene til Disney og nettavisen Der Spiegel. Sistnevnte er ikke noe å kimse av, med sine titusener av artikler. Et ganske skalerbart CMS, med andre ord.

MEN – det er på de små og mellomstore nettstedene Statamic virkelig kommer til sin rett. Hvorfor? Fordi utvikling av skreddersydde løsninger går lynraskt. Og det er ikke alt som er raskt...

Hva med Statamic og performance og sånn?

Ettersom Statamic er et flatfil-CMS uten database, og støtter statisk side-caching, laster en Statamic-side raskere enn du greier å uttale "mastodont" (sorry, WordPress...)

Lyst til å teste hvor raskt en nettside bygget med Statamic laster? Sjekk gjerne ut denne, denne eller denne. Og denne da, selvsagt. Raskere side skal du lete lenge etter. Samtlige sider er designet og utviklet av Prototypen, men det skjønte du sikkert.

Men det stopper ikke der. Også kontrollpanelet til Statamic er lynraskt. Og nevnte jeg hvor brukervennlig kontrollpanelet er? Ja? Om du kommer fra WordPress vil du neppe se deg tilbake...

Noe for deg og ditt nettsted?

Prototypen har håndkodet utallige nettsteder i Statamic, fra tiden Statamic bare var en idé og helt fram til v3 (oi, det rimte!)

Om du sitter med planer om å redesigne nettstedet ditt, eller har en lur idé du ønsker å realisere digitalt – ta kontakt.

Hvem vet? Kanskje deg + meg + Statamic = en god idé!

Axel Ferdinand Giæver – Senior UX designer i Oslo – Axel Ferdinand Giæver / Prototypen
Axel Ferdinand Giæver
Senior UX designer i Oslo

kontakt@prototypen.no
+47 9555 9666
LinkedIn

Skeptisk? Sjekk referansene mine.